Ormaryds Samhällsförening
Styrelse

  
  

 

Verksamhetsberättelse 2013

 

 

 

 

JANUARI - FEBRUARI

Julgransplundring ordnades, men väldigt få barnfamiljer kom. Isbanan spolades och bjöd på en ganska lång skridskosäsong.

 

 

MARS

I mars hade vi årsmöte och serverade skink- och tacopaj till alla som kom. Vi beslutade att trycka upp reflexvästar med texten ”Vi syns i Ormaryd”, som finns att hämta i Barbros loppis för alla som betalat medlemsavgiften.

 

APRIL

Den sista april firade ett 50-tal personer Valborgsmässoafton på TT-vallen. Efter fackeltåg och tändning av elden så hölls vårtal av Wiveka Forell-Karlsson, och en barnkör under ledning av Åsa Svensson sjöng. Det fanns kaffe, korv och lotterier och kvällen avslutades med fyrverkerier.

 

MAJ

I maj hade vi en arbetsdag och vi var totalt ett 30-tal personer som startade i bygdegården med gemensam frukost. Bygget av trädäcket och omklädningshytterna vid badplatsen fortsatte. Lekplatsen och ”näridrottsplatsen” rustades upp. Efter avslutat arbete så grillade vi hamburgare.

 

JUNI - JULI – AUGUSTI

Bryggan lades i den 1 juni. Flera lördagar under sommaren jobbade vi vidare på badplatsen. Tyvärr ganska klen uppslutning, men en stor eloge till Lasse Andersson som alltid var med.

 

Kommunen begärde in statistik över antal badgäster, och detta försökte vi få till med hjälp av anslag och pinnstatistik. Samhällsföreningen skötte framdragning av latrin och soptunna inför tömningarna, då NAV inte längre kör ner till badplatsen. Vi fick ett investeringsbidrag på 20.000 kr för trädäck och hytter.

 

Gräsklippningen på badplatsen och lekplatsen utfördes under hela sommaren (1 maj – 31 augusti) av ungdomar i samhällsföreningens regi.

 

Samhällsföreningen såg även till att vi hade fina blommor vid infarterna till samhället.

 

Ny skylt ”Mitt i Ormaryd” har satts upp vid lekplatsen, då den gamla gått sönder.

 

 

SEPTEMBER

Den 28 september hade vi åter en arbetsdag, dock med sämre uppslutning än i våras. Bryggan drogs upp och ”näridrottsplatsen” röjdes från sly, trasiga lampor byttes och den sneda stolpen till ena basketkorgen rätades upp. Anslagstavlan fick en plåtlist. Ljung planterades i blomlådorna vid infarterna till samhället.

 

OKTOBER

Gräskanten innan sandstranden vid badplatsen har grävts bort med grävmaskin, så det blir en svag sluttning ner till vattnet istället.

 

NOVEMBER-DECEMBER

Styrelsemöte med alla områdesansvariga inbjudna. Tyvärr kom endast en enda områdesansvarig, så det blev väldigt mycket smörgåstårta för oss andra som var där!

 

 

 

Under året har vi haft åtta styrelsemöten och ett årsmöte.

 

 

 

 

                            Styrelsen för Ormaryds Samhällsförening 2013

 

 

Lena Moberg, ordförande

 

Agneta Thörn, sekreterare                                            

 

Fredrica Persson, ledamot                      

                                                                

Ola Ohlin, ledamot

                     

Linda Bogmark, ledamot

 

Håkan Friman, ersättare                                                                                          

 

Max Holmqvist, ersättare

 

(Barbro Carlberg-Klang, extern kassör)

 

 

 

 

 

 

 

 

Verksamhetsberättelse:

 

2009

 

2010

 

2011

 

2012

 

 

 

Ormaryds samhälle © 2009 • web master • Terms Of Use